Barion Pixel

Észrevetted már, hogy a szervezett emberek képesek arra, hogy folyamatában lássanak dolgokat és megoldást találnak minden tárolási problémájukra? Listáik és táblázataik túlzásnak tűnhetnek, de ezek a dolgok hasznos eszközök lehetnek egy egyszerűbb és szervezettebb élethez. Egy kis önismeret szervezési képességeink növelése érdekében.

A szervezés szokások sorozatának tűnhet, de őszintén szólva inkább gondolkodásmód, mint tevékenység. Az önismeret, az első lépések, az új rutinok és rendszerek beállítása némi időt és elkötelezettséget igényel, de megéri. Ha mindennapi életünk és életterünk rendezett és jól szervezett, az megtérül az élet minden területén. A szervezettség elengedhetetlen.

szervezett

Az önismeret felszínén az egyén ismeri adottságait, képességeit, tudását, céljait, érdeklődési körét, akaraterejének mértékét, kitartását

A szervezés a gondolatainkban kezdődik és megmutatkozik a tetteinkben. Agyunk a problémák megoldására tervezett. Általánosságban elmondható, hogy túlterheltség akkor fordul elő, ha úgy tűnik, hogy nem tudunk megoldani egy problémát vagy nem teszünk lépéseket a probléma megoldására.

A szervezés jóval azelőtt kezdődik az elmében, mielőtt megvalósulna a szekrényben, a konyhában vagy a kamrában.

Az önismeret mélyebb szintjén az egyén ismeri indítékait, motívumait, vágyait, viselkedésének okait, előzményeit. A vágy a gondolataink révén cselekvésekké alakul, minek következtében helyet találunk minden tárgyunknak és otthonunk rendezettebbé válik. Fontos elismernünk, hogy a szervezettség megoldást jelent számos problémánkra. Ezáltal könnyebben tereljünk gondolatainkat ebbe az irányba. Ha szervezetten élünk, az jelentősen javíthatja a stressztűrő képességünk, csökkenti a kapkodást, késést és kevésbé feledékenyebbek is leszünk. A megoldás az, ha irányítjuk otthonunk, családunk menetrendjét, vállalkozásunk vagy bármit, ami jelenleg szervezetlen állapotban van. A szervezettség jó dolog!

A szervezettség eredménye

Otthonunk és rutinjaink rendszerezése és ennek az állapotnak hosszútávú fenntartása megéri az erőfeszítést, és teljesen kivitelezhető. Az általuk kínált eredmények pedig a következők:

Fokozott büszkeség otthonunkat illetően. Ha otthonunk rendszerezett, akkor nem kell aggódnunk a váratlan vendégek fogadása miatt.

Kevesebb szorongás és stressz. Ha mindennapi életünk rendszerezett és egy rutin szerint halad, azonnal nyugodtabbak leszünk, ahogy haladunk a nap folyamán az elvégzett feladatokkal.

Békés otthon és nyugalmas pihenés. Amikor a nap végén mindent könnyen el lehet pakolni, akkor több időnk marad családunkra és barátainkra, anélkül, hogy tennivalóink miatt ziláltabbak lennénk.

Lehetőség kreatívnak lenni. Ha szervezett életet élünk, minden nap akár több óránk is marad, mikor kreatívok lehetünk és hobbinknak élhetünk.

Jobb egészség. Sok kutatás van arra vonatkozóan, hogy a szervezetlenség és a rendetlenség stresszhez és más egészségügyi problémákhoz vezethet. Ha elkezdünk szervezett életet élni, akkor ezáltal az egészségesebb életmód felé is haladunk.

Fegyelmezett gyerekek, készen a nagybetűs életre.  A gyerekek példával tanulnak. Ha jó szervezési szokásokat alakítunk ki magunknak, megtanítjuk gyermekeinket értékelni az otthon rendezettségét, azzal jó alapokat adunk útitársnak életük és önismeretük alakításához.

Ha ezek után eldöntöttük, hogy szervezettebbek leszünk, már meg is tettük az első lépést ebben a folyamatban. Az elkötelezettség a szervezéshez és rendszerezéshez, az ehhez szükséges feladatok ésszerűsítése, lebontása és rutinszerű végrehajtása mind fontos lépések. Amint látjuk a folyamat eredményeit otthonunkban, munkánkban és családi életünkben, inspirációt kapunk, hogy egy életen át ragaszkodjunk az újonnan kialakított szokásainkhoz.

Forrás, inspiráció:
www.apersonalorganizer.com/being-organized-is-a-mindset/

Szeretnél segítséget új szokásaid kialakításában?

Írj nekem, együtt elérjük a céljaid ha rendszerezett otthonra vágysz!

Akkor is felveheted velem a kapcsolatot, ha elakadtál és csak egy kis motivációra van szükséged.

Maximális tisztelettel bánok az adataiddal és csak értékes tartalmat küldök. Részletek: Adatvédelmi tájékoztató

Teremts tRENDet az életedben!

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja,
MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013

barion

VÁRJ!

Csatlakozz a tRENDélet KLUBhoz, ahol hasznos listákat és tippeket kaphatsz szervezéshez, rendszerezéshez.