Rólam

Ki az Otthonszervező?

…Például, le szeretnél adni pár kilót, de tele van a polcod szakácskönyvekkel, amelyek jobbnál jobb recepteket rejtenek, akkor ne csodálkozz, ha folyton éhes vagy, hiába ettél nemrég.

A tárgyakhoz fűződő viszonyunkat szüleink örökítették át ránk, ők pedig a nagyszüleinktől kapták, mint például a gyűjtögetést.

Hallottuk ezt valahányszor, amikor valamit félretettek. De valóban használtuk újra, vagy csak az értékes helyet foglalta?

Aztán gondoljunk csak vissza, hogy ők milyen korban éltek, és mi hogyan élünk?

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy jóléti társadalomban élünk, így bármire szükségünk van, azt meg tudjuk vásárolni a boltban, szinte bármikor. Már nem kell hónapokat, éveket várni egy autóra vagy egy hűtőszekrényre. Jó eséllyel egyikből sem gyűjtöttünk össze többet, de mi a helyzet a kisebb használati tárgyakkal?

Ha körülnézünk otthonunkban, könnyen észrevehetjük, hogy sok mindenből több van, mint amennyit valójában használunk. A leglátványosabb ez talán a konyhai eszközöknél. Neked például hány krumpli hámozó lapul a fiókodban? És mi a helyzet a bögrékkel? Biztos, hogy az összes reklámbögrét használod, ami a polcon van, vagy csak azt a pár kedvencet, amiből a legfinomabb a reggeli kávé?

A fürdőszobában, ha körülnézel hány tusfürdő, fogkrém vagy öblítő sorakozik? Biztos, hogy szükség van az összesre? Mindegyiket használod, vagy csak tartalékban vannak?

Emlékszel még amikor mindenki otthon akart kenyeret sütni, így Nálad is lapul otthon egy, melyet rég nem használsz? Pár éve pedig a házi gyümölcslevek hívei lettünk sokan, ezért egy gyümölcsprés is foglalja a helyet.Amikor megvesszük őket, nagyon lelkesek vagyunk, de azóta csak ott porosodnak a polcon. Szerintem jobb sorsot érdemelnének.

Az otthonunk nem egy raktár, ahol halmozunk kellene a tárgyakat. Ez egy élettér, ahol a mindennapjaink nagy részét töltjük. Ahhoz, hogy az itt eltöltött idő pihentető és feltöltő legyen, szabad tér kell, felesleges, zavaró tényezők nélkül.

Mindez szorosan kapcsolódik a túlfogyasztáshoz, ami pedig igen káros hatással van a környezetünkre.

Fontos számomra a környezetünk védelme, ezért munkám során nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy a kiszelektált tárgyak a megfelelő helyre kerüljenek.

Már a válogatás során csoportosítjuk őket az eladható, eladományozható és a kidobásra kerülő kategóriákba. Utóbbiba csupán a már nem működőképes, használhatatlan tárgyak kerülnek, amelyeket szintén szelektálva válogatunk és mindent a megfelelő helyre szállítjuk el, ahol szakszerűen dolgozzák fel és hasznosítják újra őket, ezzel a lehető legkisebb módon terhelve környezetünket.

Hiszek abban, hogy azok a tárgyak, amik jó szolgálatot tettek nekünk és nincs már rájuk szükségünk, azokat ha elengedjük, sokkal hasznosabb, új energia formájában térnek vissza hozzánk, ezzel létrehozva vagy inkább csak becsatlakozva az élet természetes körforgásába.

Nem tudod hol kezdd?

KEZDD ITT!

Töltsd le az INGYENES útmutatót!

Az Otthonszervezés alapjai című ebook-ból megtudhatod, mik az első lépések egy stresszmentesebb élettér felé.

~

Maximális tisztelettel bánok az adataiddal és csak értékes tartalmat küldök.

Az Adatvédelmi tájékoztatóért KATTINTS IDE.

Konzultációk

VÁRJ!

Csatlakozz a tRENDélet KLUBhoz, ahol hasznos listákat és tippeket kaphatsz szervezéshez, rendszerezéshez.